Dondurulmuş Pasta Markaları
Donuk Pasta Fiyatları

Dondurulmuş Pasta Tarifleri

Dondurulmuş Pasta Tarifleri

Donuk pasta yapmak kolay mıdır?

Pastacılık sektöründe işçilik maliyetlerinin artması, aynı kalitede ürün çıkarmanın zorlaşması sebebiyle birçok pasta üreticisi donuk pasta üretimine geçmiştir. Donuk pasta sayesinde maliyetler biraz daha normale dönmekte ve işçilik maliyetleri de sorun olmamaktadır.

Birçok pasta üreticisi dondurulmuş pasta tarifleri ile en muhteşem tatları pasta severlerin beğenisine sunuyor. Dondurulmuş olarak piyasaya sürülen bu pastalar -18 derecede saklanır. Üretim aşamasında -40 derecede şoklanarak depolarda saklanan donuk pastalar -18 derecede saklanarak sevkiyat bölümüne aktarılır. Sevkiyat sırasında da yine frigo araçlarda -18 derece altında istenilen yere sevkiyat gerçekleştirilir.

En güzel doğum günü pastası tarifi

Dondurulmuş Pasta Tarifleri

Donuk pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?

Donuk pasta yaparken bazı kurallara dikkat etmek gerekir. Özellikle dondurulma aşaması ve saklanma koşullarında dikkat edilmesi gereken durumlar vardır.

• Hiçbir katkı maddesi kullanılmayan ve kaliteli malzemelerden yapılan ev yapımı lezzetindeki pastalar üretildikten sonra -40 derecede şoklanması gerekir.
• Şoklama işlemi bittikten sonra pastaların besin değerini ve hücre yapısını kaybetmemesi için -18 derecede depolarda saklama koşullarına alınmalıdır.
• Evde yapılan dondurma işleminde yeterli şekilde hücre yapısı korunamaz. Yani hücre yapısı çatlar.
• Depolarda 24 saat boyunca ısı seviyesinin düzenli şekilde kontrol edilmesi gerekir.

Evde donmuş pasta yapılabilir mi?

Birçok ev hanımı evde donmuş pasta yapımını dener. Ancak büyük imalathanelerdeki gibi istenilen düzeyde donmuş pasta elde edemezsiniz. Bunun sebebi hücre zarını çatlatmadan ve besin değerini kaybetmeden işlemlerinizi gerçekleştiremezsiniz. Biz pastalarımızı üretirken ve dondurma aşamasında IQF yöntemi kullanmaktayız. Ancak evde yapılan donmuş pasta ürünlerinde donma işlemi yavaş gerçekleştiği için hem hücre zarı çatlar hem de besin değerini kaybeder.

Donuk pasta nasıl yapılmalıdır?

Donuk pasta yapımı hijyen ve sağlık koşulları yerine getirilip, dondurma işlemi sağlıklı şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı ve besin değerini kaybetmeden ilk günkü tazeliğinde kalması için dondurma işleminin doğru şekilde yapılması gerekir. Bu yüzden -40 derecede şoklanarak -18 derecede pastanın depolarda saklanması gerekir.

Dondurulmuş pasta markaları yapılırken tüm koşullar yerine getirilmeli ve eksik hiçbir şey yapılmamalıdır. Yanlış yapılan her şey pastanın besin değerini kaybetmesine ve lezzetinden kaybetmesine sebep olur.

Bir cevap yazın